Hlavní výhody CNC frézování

Čas vydání: 2022-08-22 10:29:18  Hity: 37

Hlavní výhody CNC frézování

71 8-8.jpg

CNC frézovací technologie je široce považována za jednu z nejspolehlivějších metod výroby dílů z různých materiálů z řady důvodů.


Nechte' Podívejte se níže na některé z nejvýznamnějších výhod CNC frézování a obrábění:


Vysoká produktivita-CNC frézování je automatizovaný proces a rychlost pohybu nástroje není omezena lidmi. Tím se vytváří vysoká produktivita bezkonkurenční s jinými výrobními procesy.

Bezkonkurenční přesnost-Přesnost a přesnost CNC frézování je na světě bezkonkurenční, a proto se používá v oblastech, jako je letectví a medicína, kdee Každý detail musí být proveden bez sebemenší chyby. Pomocí digitálních šablon a autonomního obrábění, na kterém je založeno CNC frézování, lze eliminovat lidské chyby ve výrobním procesu a výsledná přesnost je co nejvíce dokonalá.

Životnost – Vzhledem k tomu, že CNC frézy mohou běžet na automatickém pilotu a nevyžadují mnoho lidského zapojení, mohou běžet celé dny a vyrábět díly s konzistentní přesností. CNC stroj musí být zastaven pouze tehdy, když potřebuje pravidelnou údržbu nebo když dojde k nehodě.

Méně lidí – Automatizovaný proces, na němž je založen CNC frézování, také znamená, že je k monitorování a provozu potřeba méně lidí, což nejen zvyšuje efektivitu, ale také snižuje výrobní náklady. K dohledu nad celým procesem je potřeba pouze několik kvalifikovaných odborníků, což znamená vyšší náklady-účinnost pro koncového zákazníka.

Pokročilé možnosti-Díky pokročilému automatizačnímu a konstrukčnímu softwaru mohou CNC frézky překonat nejkvalifikovanější techniky obsluhující ruční stroje, i když je samotný výrobní proces podobný. To znamená nejen lepší konzistenci a eliminaci lidských chyb, ale také schopnost vytvářet složitější návrhy s různými velikostmi, tvary a dokonce texturami.

Soudržnost-Vzhledem k tomu, že proces za CNC frézováním je do značné míry automatizovaný, může poskytnout pozoruhodnou konzistenci i při výměně nástrojů. Jakmile je vytvořen hlavní soubor návrhu, může být použit k vytvoření neomezeného počtu kopií ve stejné kvalitě a bez jakýchkoli odchylek. Každý díl bude perfektně ladit s předchozí verzí, což je obtížné i pro nejzkušenější manuální obsluhu.

Škálovatelné-CNC frézování je velmi škálovatelné řešení. Tento přístup může být přijat průmyslová odvětví všech velikostí. Pokud ji použijete pro svou dílnu, proces může růst s velikostí dílny. Navíc jsou k dispozici CNC frézky pro díly všech tvarů a velikostí.

Kolik stojí CNC frézka?

Existuje mnoho parametrů, které ovlivňují náklady na CNC frézku. Cenové rozpětí těchto strojů je proto velmi vysoké.

CNC frézování a 3D tisk

Chcete-li zjistit, jak CNC frézování funguje ve srovnání s jinými alternativami, nechte' Porovnejte CNC frézování detailně s blízkým konkurentem-3D tisk.


základní

Za prvé, základy CNC frézování a 3D tisku jsou zcela opačné. 3D tisk je aditivní výrobní proces. To znamená, že vytváří kus přidáním materiálu vrstvu po vrstvě, obvykle táním linek materiálu.


Na druhou stranu, CNC obráběcí proces je subtraktivní výrobní proces. To znamená, že začíná blokem materiálu a vytvoří požadovaný díl odstraněním materiálu z bloku.


Univerzálnost

Vzhledem k tomu, že 3D tisk funguje tím, že taví prameny materiálu a používá je k výrobě dílů, funguje pouze se speciálními typy polymerních materiálů, které dokážou odolat tomuto procesu. Na druhou stranu CNC frézování je velmi univerzální proces, který lze aplikovat na širokou škálu materiálů.


snadné použití

CNC stroje i 3D tisk vyžadují software pro vytvoření počátečního návrhu stroje. Nicméně CNC výroba vyžaduje volbu mezi různými nástroji a nastaveními pro tyto nástroje a různými nastaveními polohy.


Pro 3D tisk neexistují žádné rozsáhlé požadavky na nastavení. Proto je 3D tisk považován za jednodušší proces, zatímco frézování vyžaduje kvalifikované obsluhy.


přesnost

Relativní přesnost frézování a 3D tisku se může lišit podle každého modelu, který zvolíte. Většina CNC frézek má obecně lepší přesnost než 3D tisk. Existuje však mnoho tvarů a geometrie, které lze vytvořit pouze 3D tiskem.


náklady

Zda je frézování nebo 3D tisk levnější, závisí na vašich požadavcích na stroj. Pro velké-Požadavky na měřítko, frézování je levnější volbou. Nicméně pro prototypy a malé-potřeby měřítka, 3D tisk má tendenci být vyšší náklady-efektivní.


Jak si vybrat CNC frézovací službu?

CNC frézování je velmi užitečné pro širokou škálu projektů. Chcete-li však využít výše uvedených výhod, musíte si věnovat čas najít spolehlivou společnost, se kterou budete spolupracovat.


Ve skutečnosti, společnosti z celého světa nabízejí širokou škálu CNC obráběcích operací, takže musíte mít alespoň základní pochopení svých potřeb před oslovením potenciálních kandidátů.


Na jedné straně byste měli mít alespoň představu o typu dílu, který chcete vyrobit nebo o typu nástrojů, které potřebujete. Pokud ano' T, ty' Bude mít těžké zúžit seznam společností, které vám mohou poskytnout potřebné CNC frézovací služby.


Vzhledem k tomu, že technologie a odborné znalosti potřebné pro projekt CNC frézování jsou vysoké, je nezbytné vyhledat společnost s potřebnými zkušenostmi a dobrou pověstí.


Prohlédněte si zkušenosti a recenze od předchozích klientů, abyste zjistili, jaké typy zkušeností s firmou měli a jaké problémy byli schopni vyřešit.


Mnoho společností nabízí CNC frézování, ale i když je důležité najít rozumnou cenu, nemůže to být na úkor špatné kvality.

na závěr

Počítačové numerické řízení frézování je jedním z nejlepších darů, které nám moderní technologie dala. Dává nám bezprecedentní produkty


Předchozí: Jaké jsou různé typy CNC fréz...

další: Co znamená CNC, co je obráběn...