Jaké jsou různé typy CNC frézovacích strojů?

Čas vydání: 2022-08-22 10:20:55  Hity: 48

Jaké jsou různé typy CNC frézovacích strojů?

70 -8-8.jpg

Níže je stručný přehled různých typů CNC frézovacích operací, které se používají.


horizontální frézování

U horizontálních strojů je vřeteno rovnoběžné s povrchem obrobku. Může vytvářet ploché, ploché, úkosy a drážky na obrobku.


frézování konců

Vertikální frézování můžete představit jako vrtací operaci, protože vřeteno je kolmo na stacionární obrobek nebo rovnou pohyblivou plochu obrobku.


Pro více informací o procesu se můžete podívat na naše srovnání horizontálních a vertikálních frézek.


Více-osové frézování

V multi-osové frézování, nástroj se může pohybovat ve čtyřech nebo více směrech.


V případě pěti směrů se stroj nazývá 5-osový stroj. Čím vyšší je osa, tím složitější části lze vytvořit.


Sloupcové a kolenní frézování

Sloupové a kolenní frézky jsou také známé jako frézky s proměnnými otáčkami. U těchto strojů je vertikální pohyb sloupcové a kolenní sestavy velmi přesný pro přesné vertikální frézování.


Frézovací stroj

Na beranovém frézu lze nástroj posunout dopředu nebo dozadu na vodorovné ose. To se provádí pohyblivým pístem připevněným k vřetenu.


Frézka na výrobu pevných lůžek

V těchto strojích nedochází k pohybu stojanů, kolen nebo sedel. Stacionární obrobek je na stole namontovaném přímo na posteli stroje. Tyto stroje jsou obvykle levnější než ostatní díky své jednoduché konstrukci.


Hoblovací a frézovací operace

Při čelním frézování dochází k řeznému úkonu v rovině lineárním relativním pohybem obrobku a řezného nástroje. Tyto frézky se používají k vytváření rovin.


Chcete-li se rozhodnout, který frézovací stroj potřebujete, můžete si přečíst naši podrobnou příručku.


Jaké jsou aplikace a použití CNC frézovacích strojů?

Chcete-li získat přesný obrázek o aplikaci CNC obrábění, nechte' rozdělit diskusi na dvě části-materiály, které podporuje, a průmyslová odvětví, která tento proces přímo či nepřímo využívají.


Již jste obeznámeni s CNC frézováním, které se používá k tvarování a tvarování dílů. Zde jsou materiály, na které můžete aplikovat CNC frézování:


Materiály kompatibilní s CNC frézováním

Kov je jedním z nejběžnějších materiálů pro frézování. Kovy taví při velmi vysokých teplotách, čímž jsou nepoužitelné pro procesy, jako je 3D tisk. Proto je CNC frézování nejlepším způsobem, jak tvořit kov.


Plasty a elastomery jsou také vhodné pro CNC frézování díky svým fyzikálním a chemickým vlastnostem. Použití vysokoteplotních metod s plasty často mění jejich chemické složení.


Navíc uvolňují toxické výpary při ohřívání. Proto jsou pro tyto materiály ideální procesy bez tepla jako CNC frézování.


Keramika a kompozity mají často teplotu-odolné vlastnosti, které je činí nevhodnými pro 3D tisk a lisování procesů. CNC frézování je pro tyto materiály nejlepší, protože funguje bez jakéhokoliv poškození materiálu.


Mnoho lidí dělá' To nevím, ale můžete také použít CNC frézování k tvarování skla. Sklo je křehké a snadno roztříštěné jinými formovacími procesy. Proto je CNC frézování správným nástrojem dobrou volbou pro tento typ materiálu.


Pro konkrétnější materiály a případy použití se podívejte na náš průvodce CNC frézováním materiálů a jak si vybrat jeden pro vaši aplikaci.


Průmyslová odvětví používající CNC frézky

Ty' Budete překvapeni počtem průmyslových odvětví, které používají CNC frézování.


Toto překvapení se samozřejmě vyřeší, když se v další části dozvíte o výhodách CNC frézování oproti jiným alternativám.


Jedním z nejoblíbenějších způsobů použití CNC technologie je rychlé prototypování, které návrhářům a inženýrům poskytuje rychlý a spolehlivý způsob, jak zjistit, jak bude produkt nebo díl vypadat v různých fázích vývoje.


Některá průmyslová odvětví, která používají CNC frézování, jsou:


auto

Automobilový průmysl vyžaduje velké množství služeb zakázkové výroby automobilových dílů. Díly jsou vyráběny na CNC frézkách pro výrobní proces a opravy.


letecký průmysl

Díky své extrémní přesnosti jsou CNC frézování pochopitelně široce používány v leteckém průmyslu, kdee technologie hraje zásadní roli při výrobě různých dílů používaných k zajištění bezpečnosti a řádné funkce letadel.


Letecký průmysl používá mnoho speciálních materiálů s velmi vysokou tvrdostí a odolností proti vysokým teplotám. Při tváření těchto materiálů se průmysl silně spoléhá na CNC frézky.


Některé z dílů vyráběných CNC technologií zahrnují komponenty motoru, komponenty podvozku a palivové desky.


výroba kovů

CNC frézky jsou páteří každého kovovýrobního průmyslu. CNC stroje jsou rychlé, automatizované a efektivní. Také funguje na všechny kovy. Takže ty' V každé kovovýrobně najdete frézku.


zemědělství

Zemědělská zařízení vyžaduje mnoho velkých nástrojů a komponent na zakázku. Ty byly vytvořeny pomocí CNC frézky' s zakázková výroba služby.


elektronický produkt

Díky vysoké univerzálnosti a přesnosti CNC frézek jsou ideální pro elektronický průmysl. CNC frézky mohou tvarovat nejen vodiče a kovy potřebné pro přenos, ale také polymerní desky, které tyto vodiče drží.


zdravotní

V lékařské oblasti se specializované komponenty používají nejen pro diagnostiku, ale také pro aplikace, jako je protetika. Ty jsou vytvářeny pomocí CNC frézování s vhodným designem.


CNC obrábění umožňuje vyrábět díly a nástroje z mnoha druhů titanu a nerezové oceli, materiálů běžně používaných k výrobě skalpelů, zdravotnických prostředků a implantátů.


obrana

CNC frézování se také používá k výrobě vojenských komponent. Ve skutečnosti nejstarší aplikace frézovacího procesu byla při výrobě zbraní. Dokonce i prototypy




Předchozí: Co je CNC frézování a jak fung...

další: Hlavní výhody CNC frézování